Новини

Обговорюємо ПРОЕКТ навчальної програми «Захист Вітчизни»

24 грудня 2014 року в інституті післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся круглий стіл для методистів РНМЦ, голів РМО вчителів предмета «Захист Вітчизни», представників Київського міського військового комісаріату, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та апарату і районних голів Київської міської організації Товариства сприяння обороні України.

Організатором цього важливого заходу виступив Координаційний центр з військово-патріотичного виховання та оборонно-спортивної роботи, який створений при Київському міському Товаристві сприяння обороні України.

На круглому столі пройшло обговорення Проекту навчальної програми «Захист Вітчизни» у контексті результатів роботи навчальних закладів столиці з викладання предмета, проведення оборонно-спортивної роботи та військово-патріотичного виховання.

Обговорення відбулось в конструктивному діалозі, був проведений аналіз викладання предмету «Захист Вітчизни», його ефективність, використання та змін в умовах сьогоднішніх складних політичних та економічних ситуацій.

Були також внесені пропозиції щодо введення і проведення Державного тестування фізичної готовності населення України, на основі комплексу ГПО, який був раніше.

Пропозиції, які були внесені до Програми були взяті до уваги радником Міністра оборони України Д. С. Гріщенком, який повідомив,що пропозиції будуть обов’язково враховані при розробці нової Концепції з військово-патріотичного виховання та оборонно-спортивної роботи, що буде здійснена в 2015 році.