ГоловнеСуспільство

Справи, що потребують швидкого вирішення!

Не відкладаючи важливі справи, які потребують швидкого вирішення, в інституті фізичного виховання Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбулась розширена нарада завідуючих кафедр фізичного виховання вищих навчальних закладів міста Києва.

Серед питань, які стояли в порядку денному наради були і питання щодо подальшої співпраці з міським Товариством, а саме: підписання договору про співпрацю, проведення спільних заходів, а також відкриття спільних клубів (центрів) з військово-патріотичного виховання та класів для проведення навчання водінню автомобіля.

Продовжуючи динаміку розширеного бюро Київської міської організації ТСО України, завідуючі кафедр з фізичного виховання, підтримали пропозиції Товариства та внесли доповнення до функціональної діяльності кафедр ще і військово-прикладну фізичну підготовку серед студентської молоді, яка конче необхідна в сьогоднішній складний для нашої держави час.

Передувало прийняттю цих рішень деякі незрозумілі дії керівництва освіти України, які своїм наказом дозволили ректорам ВУЗів на свій розсуд утримувати кафедри фізичного виховання, призвівши до ситуації, що в деяких вищих навчальних закладах, ректори вирішили скоротити кафедри і замінити їх іншими предметами.

Розширена нарада, на якій були присутні високопрофесійні фахівці в цій галузі, а також представники різних державних і громадських організацій, підготували звернення до Міністра освіти і науки України та Голови комітету освіти і науки при Верховній Раді України з вимогою про відміну вищезазначених наказів та розпоряджень.

Робоча група яка кілька днів працювала над удосконаленням роботи кафедр, підготувала всі необхідні пропозиції та подали їх до Комітету з питань освіти і науки при Верховній Раді України.

Тож подальша доля кафедр фізичного виховання та військової підготовки, залежатиме вже від рішення керівництва держави.

Помічник Голови С. Соловей