Політика

Україна сьогодні відзначає День Незалежності

Ukraine flags in Kiev city

Ukraine flags in Kiev cityУкраїна сьогодні відзначає 24-у річницю проголошення своєї незалежності.

24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України.

У зв’язку з 24-ю річницею незалежності по всій країні відбудеться ряд святкових заходів.

Так, у Києві 24 серпня в 9:00 відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятників Тараса Шевченка, Михайла Грушевського, вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні на вул. Інститутській.

На Хрещатику і Майдані Незалежності о 10:00 відбудеться урочистий захід «Парад незалежностей» з нагоди 24-ї річниці незалежності України.

О 13:00 на Хрещатику пройде концерт за участю творчих колективів мистецьких навчальних закладів, а в 16:00 – гала-концерт, присвячений Дню незалежності України.

На Михайлівській площі відбудеться відкриття другої частини меморіального комплексу «Стіна Народної пам’яті», виставки, майстер-класи.

Також у програмі турнір зі стретболу, презентація нового виду спорту «трибол», показові виступи з різних видів єдиноборств (Хрещатик).

З 20 по 26 серпня в столичних кінотеатрах («Ленінград», «Братислава», «Загреб», «Старт») відбудеться показ анімаційного фільму «Моя країна – Україна».

З 23 по 25 серпня на Софійській площі відбудеться виставка бойових прапорів ЗСУ, Нацгвардії, Держприкордонслужби, які брали участь в АТО.

Джерело: 112.ua