НовиниСуспільство

Герої не вмирають!

17 лютого на базі Національного військово-історичного музею Збройних Сил України відбулась методична нарада за участю викладачів — методистів предмету «Захист Вітчизни» професійно-технічних навчальних закладів освіти міста Києва та керівництва Київської міської організації щодо виконання спільного Плану заходів з військово-патріотичного виховання та спортивно-масової роботи в 2016 році.

У програмі наради першим питанням було ознайомлення із роботою Національного військово-історичного музею Збройних Сил України. Пройшовши поверхами та ознайомившись з розділами музею, усвідомлюєш, яка древня та багата талановитими людьми наша Україна!

І завжди основним бажання народу України — було бажання жити в свобідній та незалежній державі! Споконвічна боротьба Українського народу за волю, за правду та незалежність продовжується і сьогодні!

Експозиції сьогодення — це боротьба з російськими окупантами на Сході України та в Криму, героїчні подвиги наших захисників, які віддали своє життя за Україну, символізує незламність та непохитну віру в перемогу!

Після відвідин музею, відчуваєш, що ти частинка України і вона потребує твоєї допомоги і захисту!

Робота, яку ми проводимо, є на сьогодні актуальною та дуже необхідною, адже проведення військово-патріотичної роботи з молоддю її виховання та підготовка як майбутніх захисників та оборонців України — це одне з головних питань в Україні!

Перейшовши до методичної кімнати музею, відбулось продовження наради, де були обговорені усі необхідні уточнення, формат, терміни та місця проведення заходів, а також нові пропозиції, що були враховані в подальшій роботі.

Одне із важливих питань наради, яке розглядалось, це відкриття первинних організацій Товариства сприяння обороні України в навчальних закладах професійно-технічної освіти міста Києва.

Розглянувши Статут Київської міської організації ТСОУ, де було багато запитань і дані відповіді, та поспілкувавшись з методистами-викладачами предмету «Захист Вітчизни» було прийняте рішення про проведення реєстрації первинних організацій міського Товариства в навчальних закладах міста, а це майже 17 тисяч членів!

І останнім питанням зібрання були відвідини та покладання квітів до пам»ятних знаків та меморіалів пам»яті Героїв Небесної Сотні, роковини цієї трагедії, проходять саме у ці дні!

Трагедія, що відбулась, ще раз підтверджує думку про героїчність Українського народу та незламну волю до свободи!

Тож, Вічна Слава і Пам»ять Героям Небесної Сотні, Героям України!

Помічник Голови С. Соловей