ГоловнеСуспільство

Усім патріотам України, небайдужим до долі Товариства сприяння обороні України!!!

ТСОУ

ТСОУУкраїна переживає найскладніші, найдраматичніші часи у своїй новітній історії, не є виключенням складність роботи і в діяльності Київського міського Товариства сприяння обороні України.

Останнім часом ведеться активна робота та пошук нових форм співпраці з державними та громадськими організаціями міста, насамперед зі структурними підрозділами Київської міської та районних державних адміністрацій, професійно-технічними та вищими навчальними закладами столиці, громадськими організаціями і просто з людьми не байдужими до долі міського Товариства сприяння обороні України.

В сучасних умовах «виживання» міська організація має 13 навчальних закладів і 1 філію (Дніпровський спортивно-технічний клуб). В цих закладах готуємо водіїв мото — і автотранспортних засобів, інструкторів з індивідуального навчання водінню, судноводіїв малих суден, водолазів, матросів-рятувальників, машиністів компресорних установок, водіїв навантажувачів, стерилізаторників матеріалів, стропальників, наповнювачів балонів, операторів ліфтів.

Зауважу, що протягом 25 років міське Товариство сприяння обороні України, яке є правонаступником колишнього ДТСААФ, від держави не отримало ні копійки грошей.

І все ж в цих умовах Товариством проводиться величезна робота в напрямку військово-патріотичного виховання та спортивно-масової роботи, яке є одним із головних напрямків і завдань в діяльності організації. Цьому напрямку роботи в столиці України приділяють багато уваги.

При Київській міській організації створений Координаційний центр з військово-патріотичного виховання та спортивно-масової роботи. До його складу увійшли представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Київського міського військового комісаріату, районних управлінь освіти, молоді та спорту, столичних організацій ветеранів антитерористичної операції та воїнів-афганців, професійних спілок, установ та патріотично налаштованих організацій міста Києва. В основу його діяльності закладена чітка організаційна робота щодо залучення патріотично налаштованих людей, які готові до співпраці та розвитку як Товариства, так і бути надійними захисниками України!

Серед основних завдань центру є підвищення рівня військово-патріотичної роботи серед столичної учнівської та студентської молоді, надання організаційно-методичного забезпечення патріотичному вихованню та популяризація технічних видів спорту, проведення методичних семінарів і нарад з фахівцями, спортивних та інших заходів і це не повний перелік діяльності, адже з кожним місяцем і кожним днем життя вносить корективи.

Як приклад, хочу зазначити, що спільно з Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА, Київським міським військовим комісаріатом та військовою частиною В-0331, розроблений проект з військово-патріотичного виховання молоді та підготовки її до захисту України «День в Українській Армії». Даний проект включає в себе цілий день перебування у військовій частині та професійне навчання з військово-інженерної, військово-медичної, технічної та вогневої підготовки з бойової зброї. До цього проекту планується залучити допризовну молодь та студентів міста Києва.

Для виконання цих важливих напрямків, є всі юридичні підстави, адже Укази Президента України, у яких йдеться про термінові заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей і молоді з обов»язковим залученням Товариства сприяння обороні України, дає можливість активно працювати та створювати всі умови для підвищення обороноздатності України.

Про навантаженість та активну діяльність міського Товариства свідчить інформація з сайтів міської організації та Центрального комітету ТСО України, тому робити перелік і повторюватись немає сенсу.
Хочу замітити, така активна діяльність Товариства останнім часом явно не до вподоби так званим «патріотам» ТСО України, які намагаються будь що у стилі «рейдерів» 90-х років захопити та привласнити майно Товариства, використовуючи різні методи та залучаючи до цих справ окремі організації, в тому числі і замовні телеканали.

На жаль дуже прикро, що замість допомоги та співпраці, приходиться витрачати час на різні звинувачення з боку «великих патріотів» ТСО України.

Від імені Київського міського Товариства сприяння обороні України звертаємось з великим проханням до «друзів» ТСО України: якщо не допомагаєте, то хоч не заважайте іншим працювати!

Заступник Голови С. Соловей