ГоловнеНовини

«НЕЗЛАМНІ ВОЇНИ ДУХУ!»

14 червня 2017 року на базі Київського професійного будівельного ліцею відбувся патріотично-виховний захід, а саме зустріч з героями «кіборгами» захисниками Донецького аеропорту та позиції «Зеніт». На зустріч були запрошені учні та викладачі з професійно-технічних навчальних закладів міста Києва, а також керівники міської та районних організацій Товариства сприяння обороні України.

Розповіді воїнів, серед яких були вчителі, лікарі, інженери та підприємці вразили і не залишили байдужими присутніх, супроводжував фільм Тетяни Кулаковської та Анни Мартиненко «Воїни духу», які були присутні в залі і теж розповідали, що їх надихнуло зробити хорошу справу для наших героїв. Фільм розповідає про захист і оборону Донецького аеропорту та метеостанції у січні 2015 року, про бої що розпочалися там 26 травня 2014-го року і тривали 242 дні. Всі українці переживали цю трагедію, як свою особисту. Фільм «Воїни духу», розказаний вустами трьох воїнів, які вижили в епіцентрі вибуху, рятували побратимів, закривали очі загиблим братам, побували у полоні, повернулися і живуть серед нас.

«Воїни духу», або «кіборги» — це взірець справжніх патріотів України, які захистили нас від російського агресора і продовжують свою місію, виховуючи молодь і доросле населення говорячи, що кожна людина сьогодні є творцем майбутньої України!

Сам захід пройшов на високому організаційному та емоційному рівні і по дружньому, за участю артистів-аматорів, що співали пісні та читали вірші. Присутні в залі відчували, що почуття любові і відданості до Батьківщини переповнює всіх.

Завершилася зустріч святковим врученням Почесних Подяк воїнам, які в свою чергу залишили свої автографи на прапорі України, як згадку про цю зустріч та подякували всім присутнім за чудову зустріч і теплі слова.

Велика вдячність організаторам заходу Київському професійному будівельному ліцею, що є одним з найкращих первинних груп Київської міської організації Товариства сприяння обороні України!

Помічник Голови А. Шуміліна