Новини

Під куполом Київського неба!

Протягом двох днів під травневим небом Києва відбувалися змагання Кубку Світу з авіамодельного спорту під назвою «Київське небо 2017». За бажаний титул окрім збірної команди України, змагалися представники Польщі, Італії, Угорщини, Іспанії та інших команд. Своє вміння пілотування продемонстрували близько 80 учасників, серед яких були чемпіони Європи та світу. Кубок світу зібрав дуже сильні команди, серед яких були і спортсмени з авіамодельної секції Київської міської організації ТСО України.

Змагання проходили у класах моделей F-2A, F-2B, F-2C, F-2D (пілотажні та швидкісні моделі). Всю майстерність спортсмени змогли продемонструвати у так званому «повітряному бою». Він поєднує швидкість і маневреність. В такому бою змагаються одночасно двоє пілотів. Перемагає той, хто зуміє пропелером свого літака «нарубати» якомога більше шматків з довгої паперової стрічки супротивника, яку перед боєм прив’язують до хвостів кожного літака. Видовище повітряного бою, без перебільшення, захопливе.

В класах моделей F-2B та F-2C українські спортсмени доказали, що є непереможними та вибороли всі три почесних місця в кожному з класах, а загалом завоювавши 10 медалей!

F-2A

ІІ місце – Осовик Олександр
ІІІ місце – Бєліков Валерій

F-2В

І місце — Соломяніков Сергій
ІІ місце – Яценко Андрій
ІІІ місце – Яценко Юрій

F-2С

І місце — Бондаренко Юрій і Лернер Семен
ІІ місце – Ігошин Олексій і Чайка Юрій
ІІІ місце – Макаренко Володимир і Фулітка Володимир

F-2D

ІІ місце — Кукоба Денис
ІІІ місце – Чорний Іван

В наш час, коли необхідно відновлювати військово-повітряні сили для забезпечення надійної оборони повітряних рубежів нашої України, особливої актуальності набуває розвиток авіамоделізму, як першої сходинки в освоєнні авіаційними професіями.

Україна була, є і буде могутньою авіаційною державою!

Помічник Голови А. Шуміліна