ГоловнеНовини

Дарницька автомобільна школа Товариства сприяння обороні України. Шлях довжиною у 50 років!

darnica34У серпні 2018 року Навчальний заклад «Дарницька автомобільна школа Товариства сприяння обороні України» святкує свій 50-річний ювілей. За цей період школа пройшла непростий шлях від Дарницького автомотоклубу до сучасного професійного навчального закладу. В школі створено відповідну матеріально-технічну базу, підібрано штат висококваліфікованих викладачів та інструкторів з індивідуального навчання водінню, створено все для отримання практичних навичок водіння автомобілів.

Свою історію навчальний заклад розпочав 19 серпня 1968 року як Дарницький автомотоклуб ДТСААФ. З часом розширювалось поле діяльності з підготовки фахівців робітничих професій, та підготовки з числа призовної молоді водіїв, які успішно проходили строкову службу у Збройних Силах.
Відповідно із зміною обсягу підготовки змінювалась і назва навчального закладу:

— у 1979 році школа називалась Другий Київський обласний автомотоклуб;

— у 1984 році її перейменовано у Дарницьку автомобільну школу ДТСААФ;

— з серпня 2003 року Дарницькою районною державною адміністрацією у м. Києві було затверджено повне найменування школи: Навчальний заклад «Дарницька автомобільна школа Товариства сприяння обороні України», яка стала окрасою району.

За високі досягнення у підготовці спеціалістів у 1984 році школа отримала звання «Зразкова» – найвищу оцінку Центрального комітету ДТСААФ СРСР. Тривалий час школа була базовою для підвищення кваліфікації спеціалістів автомобільної справи оборонного Товариства.

Протягом усього часу існування, Навчальний заклад зберігає ви¬соку якість підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів різних категорій, а також прагне зробити про¬цес навчання курсантів максимально комфортним.

Всі ці високі досягнення та успіхи стали можливими завдяки керівництву автомобільної школи та її колективу. В різні часи в школі працювали професіонали своєї справи, які протягом багатьох років навіть десятиліть навчали, деякі з них хоч і ветерани, але працюють і до сьогодні, передаючи свій досвід та знання молодшим колегам, це: Жирнов Геннадій Васильович, Кругліков Ера Борисович, Ігнатенко Юрій Іванович, Пічка Віктор Васильович, Маркуця Степан Степанович, Заварзін Броніслав Олександрович.

Дарницька автомобільна школа сьогодні — це сучасний, добре оснащений навчальний заклад, який пропонує свої послуги водіям початківцям, а також для водіїв бажаючих підвищити рівень своєї теоретичної підготовленості і набути впевненості в керуванні транспортними засобами.

Школа ставить цілком реальні завдання — підготувати водія, який буде надійно, впевнено і безпечно керувати автомобілем, не створюючи ризику для себе і для інших учасників руху. І колектив навчального закладу спрямовує весь трудовий і творчий потенціал, знання і досвід на виконання поставленого завдання.

Адже початок самостійного водіння автомобіля — це перехід до нового етапу життя курсантів, відчуття автомобіля, можливість навчитися передбачати складні ситуації на дорозі і зуміти швидко приймати правильні та виважені рішення за кермом, що в повній мірі усвідомлюється працівниками навчального закладу про покладену на них відповідальність за випускників автошколи.

А випускників, якщо взяти останні 5 років, пройшло через школу – 4054 чоловік в напрямках: підготовка водіїв, перепідготовка для роботи на технічних засобах з ГБО, підготовка інструкторів з індивідуального навчання водінню автомобіля, підвищення водійської майстерності та підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів Товариства.

В даний час навчальний заклад «Дарницька автомобільна школа ТСО України» має ліцензію Міністерства освіти і науки України, а також Державну акредитацію МВС України на право навчання водіїв транспортних засобів на категорії: «В», «С1», «С», «Д», «СЕ».

Захоплення водійськими справами та отримання задоволення від викладацької діяльності, привело до того, що в школі утворилися дві робочі династії інструкторів з індивідуального навчання водінню автомобіля — Шпіро Ігоря Борисовича та Шпіро Олександра Борисовича, та викладачів — Пічки Віктора Васильовича та Пічки Олександра Вікторовича, які з честю підтримують марку навчального закладу.

На сьогодні навчальний заклад переживає непростий період перебудови, оновлення, що зобов’язує всіх працювати на користь спільної справи.

Тож, Київська міська організація Товариства сприяння обороні України вітає всіх працівників, ветеранів, випускників навчального закладу «Дарницька автомобільна школа ТСО України» з 50-річним ювілеєм!

Бажаємо колективу школи успіхів у їх нелегкій, але такій потрібній на сьогодні роботі – підготовці справжніх водіїв!

Голова
Київської міської організації ТСО України О. М. НІКОЛАЄНКО