ГоловнеНовини

Ми патріоти твої, Україно!

patrioty1314 грудня 2018 року у стінах Київського професійного ліцею будівництва і комунального господарства відбувся І-й етап відкритого міського військово-патріотичного конкурсу «Ми патріоти твої, Україно!» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Києва, що проводився з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України. Організаторами конкурсу були Управління закладів професійної освіти, прогнозування та розвитку інфраструктури освіти Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради, Навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у м. Києві, Київська міська організація Товариства сприяння оборони України та Київський міський військовий комісаріат.
Хочемо зазначити, що в конкурсі вперше взяли участь збірні команди профтехосвіти з Київської та Чернігівської областей, що придало заходу рівень всеукраїнського.

Метою конкурсу — є підвищення військово-патріотичного та морально-психологічного виховання, фізичне загартування молоді, популяризація та підвищення престижу служби у Збройних силах України, набуття практики та навичок володіння зброєю.

Урочисте відкриття розпочалось з шикування команд-учасників (27 збірних команд) та внесення Державного прапору та виконання Гімну України, а також виступом танцювального ансамблю Київського професійного ліцею будівництва і комунального господарства.

Змагання проходили у 4 категоріях: розбирання та збирання автомата, спорядження магазину набоями, стрільби з пневматичної гвинтівки та підтягуванні на поперечині. Високий рівень підготовки учасників, їх результатів, активність, зацікавленість та командний дух, були присутні у всіх без винятку команд.

І-й етап конкурсу завершився урочистим нагородження переможців та призерів медалями, грамотами та дипломами від організаторів заходу. ІІ –й етап конкурсу в номінаціях: «Гортаємо сторінки військових історій», «Заспіваймо пісню за Україну» та «До захисту вкраїнської землі готові», відбудеться 19 грудня в Будинку ТСО України.

Помічник Голови О. Кожушко