ГоловнеНовини

Навчально-польові збори учнівської молоді міста Києва та Київської області!

zbori12Завершенням навчального 2017-2018 рік серед професійно-технічних навчальних закладів міста Києва, стало проведення на базі Окремого регіонального центру комплектування Державної прикордонної служби України навчально-польових зборів серед учнівської молоді, до яких приєдналися і «технарі» столичної Київської області.

За один день потрібно було пройти дуже насичену програму навчально-польових зборів, а це:

— ознайомлення з історією Державної прикордонної служби України, озброєння та технікою, яка знаходиться на озброєнні;
— подивитися фільм про Державну прикордонну службу України;
— прийняти участь у військово-спортивних змаганнях з затримання умовного порушника кордону;
— розбирання та збирання автомата АК-74;
— спорядження набоями магазину АК-74;
— метання учбової гранати Ф-1 на дальність;
— слідопитство;
— бігові на 60 метрів;
— стрільба з пневматичної зброї.

Тож, захід розпочався дуже рано, о 8.30 ранку шикування, ознайомлення з планом навчально-польових зборів і розподілення навчальних закладів по локаціям.

Все пройшло по-військовому, швидко, оперативно, усі учні пройшли випробування на мужність, стійкість, витривалість, а головне гордість та патріотизм до свого навчального закладу, до міста, до України.

Звісно, не обійшлося і без обіду, смачна військова каша з «тушонкою», запашний і ароматний чай, надали усім хорошого настрою та бадьорості, усвідомлення, що день пройшов «не дарма», а з багатою інформацією та новими враженнями від побаченого.

На завершення відбулось підведення підсумків, нагородження призерів змагань в особистому та командному заліках від організаторів заходу, якими виступили Управління професійної освіти Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Окремий регіональний центр комплектування Державної прикордонної служби України, Київська міська організація Товариства сприяння обороні України та Київський міський військовий комісаріат.

Заступник Голови С. Соловей