ГоловнеНовини

Україна в кожному із нас!

nagrada728 лютого 2018 року в навчальному закладі Київської міської організації Товариства сприяння обороні України «Дарницька автомобільна школа ТСО України» пройшла інструктивно-методична нарада з питання «Шляхи співпраці закладів загальної середньої освіти, професійних навчальних закладів, районних військових комісаріатів з районними організаціями Київської міської організації Товариства сприяння обороні України у проведенні національно-патріотичних та оборонно-спортивних заходів».

Серед учасників наради були методисти науково-методичних центрів районних управлінь освіти, представники Київського міського та Дарницького районного у місті Києві військових комісаріатів, викладачі-методисти навчального предмету «Захист Вітчизни» з Київського міського ліцею ім. Івана Богуна, Київської міської організації Товариства сприяння обороні України та громадської організації «Юнацький корпус».
Про своє бачення співпраці та координованої роботи у питаннях проведення національно-патріотичного виховання та оборонно-спортивних заходів вищезазначених організацій розповідали та пропонували представники, які були присутні на нараді.

Про багаторічний досвід співпраці розповів голова Печерської районної організації ТСО України, директор навчального закладу «Дарницька автомобільна школа ТСО України», Цисельський Сергій Валерійович, зокрема акцентувавши на сьогоднішню підготовку команд навчальних закладів району при проведенні районних та міського етапів Всеукраїнської спартакіади з військово-спортивного багатоборства та їх підтримку з боку районного Товариства.

Шеїн Дмитро Володимирович, старший офіцер Київського міського військового комісаріату по роботі з особовим складом, ознайомив з новим пакетом документів, щодо проведення приписки та поставку на військовий облік учнів-старшокласників, запевнивши про вирішення усіх організаційних питань, що виникатимуть в цій важливому напрямку, а також надання організаційно-методичної допомоги при проведенні усіх заходів серед навчальних закладів, що мають військово-патріотичне значення.

Заступником Голови Київської міської організації Товариства сприяння обороні України Солов»єм Сергієм Володимировичем були запропоновані нові напрямки діяльності та шляхи співпраці між навчальними закладами та районними і міським Товариством сприяння обороні України, з урахуванням нещодавно підписаного Меморандуму про співпрацю між Товариством сприяння обороні України та Генеральним штабом Збройних Сил України, де акцент зроблений на активну співпрацю між Товариством, військовими комісаріатами та військовими частинами у створенні клубів військово-патріотичного виховання молоді, проведення підготовки допризовної та призовної молоді за спеціальностями, які культивуються в Товаристві сприяння обороні України, проведенні спільних заходів та розвитку технічних, прикладних видів спорту, зокрема: авіаційного, стрілецького, автомото, радіо, моделізму, водного та військово-спортивного багатоборства.

Головний суддя змагань останніх років у проведенні військово-спортивних змагань «Снайпер столиці» та Спартакіади з військово-спортивного багатоборства — Томаш Микола Васильович (старший викладач кафедри фізичного виховання Київського військового ліцею ім. Івана Богуна), провів аналіз вже проведених міських тестових змагань-випробувань за програмою Всеукраїнської спартакіади з військово-спортивного семиборства, а також про підготовку до міської Спартакіади.

Припута Іван Петрович, методист Київського університету імені Бориса Грінченка, акцентував учасників щодо обов»язковості участі фахівців предмету «Захист Вітчизни» у підготовці збірних команд районів м. Києва до оборонно-спортивних змагань.

Також на нараді були присутні представники громадської організації «Юнацький корпус», які запевнили, що можуть надати свою базу в Оболонському районі при проведенні районних та міського етапів дитячо-юнацької гри «Сокіл»Джура» та Всеукраїнської спартакіади з військово-спортивного семиборства використовуючи їхню наявну матеріально-технічну базу – територію для таборування, намети, їдальню, тощо.

Загалом нарада пройшла активно та по діловому. Головне що всі пропонували своє бачення та шляхи вдосконалення національно-патріотичного виховання молоді міста Києва, а це основний напрямок сьогоднішньої діяльності!

Помічник Голови Т. Іщук