ГоловнеНовини

Відкритий чемпіонат ГО «ТСО України» з картингу!

karting5В останні вихідні вересня ц.р. в місті Києві на картинговій трасі «Автодром Чайка» Громадської організації «ТСО України» відбулися фінальні змагання з картингу, які об»єднали кілька всеукраїнських змагань з картингу, а саме: Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді, відкритий чемпіонат Громадської організації «Товариства сприяння обороні України» та відкритий Кубок Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, співорганізаторами змагань також були Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Київська міська організація Товариства сприяння обороні України, Київська міська дитячо-юнацька спортивно-технічна школа з автомотоспорту ТСО України та підприємство «Автодром Чайка».

Всього у змаганнях взяли участь 110 спортсменів з 13 областей України та міста Києва.

Змагання проводились у 9 класах картів – 3-ох класах підлітків 6-11 років, 3-ох класах юнаків 12-15 років та 3-ох класах дорослих — старше 16 років. Також були проведені показові змагання серед дітей 3-6 років, які вперше у своєму житті приймали участь у спортивних змаганнях.

У перший день змагань була проведена реєстрація спортсменів, перевірка медичного стану спортсменів та технічного стану картів. Головною подією дня стали змагання з швидкісного маневрування серед спортсменів молодшої та середньої вікової групи. Другий день змагань був дуже насиченим, відбулися офіційні тренування, кваліфікаційні заїзди, перед — фінальні і фінальні заїзди в наступних класах картів: «Піонер-Н-міні», «Піонер-Н», «Піонер-Б», «Кадет», «Популярний-юнаки», «Популярний», «125-безкоробка-юнаки», «125-безкоробка», «125-коробка» та «60 мікро». Третій день був самим відповідальним та насиченим високим рівнем боротьби серед учасників, адже в цей день відбулися фінальні заїзди та визначалися переможці та призери змагань.

Супер-фінальні заїзди визначили переможців та призерів у кожному класі, тож нагородження від представників-організаторів змагань отримали всі призери, а також особливими призами були нагороджені юні учасники, які вперше взяли участь у змаганнях. Нагородження проводили: заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Олександр Голоднюк, Заслужений працівник освіти України Володимир Миронов, директор Київської міської школи з автомотоспорту ТСО України Валерій Білик та головний суддя змагання, суддя національної категорії з картингу Вадим Єщенко. Вдалим був виступ команди Київської міської дитячо-юнацької спортивно-технічної школи з автомотоспорту. У класі картів «125 безкоробка- юніор» 1-е місце посів вихованець КМ ДЮСТШ Андрій Скок, а Павло Гужвій посів 3-є місце у класі картів «125 безкоробка».

Під час проведення змагань відбулось фотографування учасників та їх тренерів, зненацька зроблена фотографія буде доброю згадкою про вищезазначені змагання, фото емоцій з перемог та поразок, а головне буде пам»ять про «свої життєві миті» і спортивні перемоги.

Наступні спортивні змагання учнівської молоді Громадської організації «Товариства сприяння обороні України» та Кубок Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України у 2020 році пройдуть в 4-и етапи, їх прийматимуть міста Полтава, Київ та Тернопіль.

Заступник директора ДЮСТШ
З автомотоспорту, відповідальний секретар змагань Іван Кияниченко