ГоловнеНовини

Всеукраїнський вебінар з питань національного та військово-патріотичного виховання

ТСОУ

27 жовтня 2020 року на базі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти міста Києва відбувся Всеукраїнський вебінар на тему: Національне та військово-патріотичне виховання здобувачів освіти – складова виховання майбутніх захисників Вітчизни. Модератором та організатором цього важливого заходу виступив навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти міста Києва, який презентував свої напрацювання, програми та розповів про співпрацю з зацікавленими організаціями у напрямку національного та військово-патріотичного виховання серед учнівської молоді та викладацького складу в системі профтехосвіти міста Києва.

У заході, який проходив онлайн, взяли участь усі регіональні навчально-методичні кабінети професійно-технічної освіти України, а також багато навчальних закладів, які долучилися і теж прийняли активну участь в обговоренні щодо подальшого напрямку та розвитку національного та військово-патріотичного виховання населення, створення відповідних можливостей та умов для якісного надання і донесення до учнівської молоді інформації, яка формулюватиме правильне мислення та дії громадян як майбутніх захисників України.

Після вступного слова керівника навчально-методичного кабінету столиці – Миколи Натеси та презентації розділів загального Плану діяльності почалося жваве обговорення, в якому прийняли участь також і представники Управління цівільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України та Київської міської організації Товариства сприяння обороні України.

Хочеться відзначити важливу роль громадських організацій у виконанні Планів з національного та військово-патріотичного виховання населення, про це було сказано багатьма співдоповідачами і зокрема сприяння та допомога з боку Товариства сприяння обороні України.

Представниками Генерального штабу ЗС України був запропонований План заходів військово-патріотичного виховання дітей та молоді на 2020-2021 роки, в якому йдеться про створення Центрів з військово-патріотичного виховання в кожному регіоні, а також створення таких центрів в містах виходячи від кількості населення.

Усі учасники вебінару, який тривав кілька годин прийшли до кількох основних і невідкладних питань, які потребують негайного вирішення, це:

— Нарощувати зусилля щодо військово-патріотичного виховання населення в теоретичній і практичній площині, зосередивши особливу увагу на виховання учнівської молоді;
— Підвищити роль викладачів предмету «Захист України», залучивши до цього військовослужбовців та ветеранів АТО, ООС;
— Підвищити ефективність проведення заходів, з залученням органів виконавчої влади та громадських організацій.

Заступник Голови Сергій Соловей