Без рубрики

Чемпіонат ГО «Товариство сприяння обороні України» з морських п’ятиборства серед жінок та чотириборства серед юнаків

З 14 по 18 травня в місті Києві пройшов чемпіонат ГО «Товариство сприяння обороні України» з морських п’ятиборства серед жінок та чотириборства серед юнаків, що є одним з складно технічних видів спорту.

Хто займався, чи займається цим видом спорту знає скільки треба тренуватися, прикласти зусиль та вміння добре володіти декільками видами спорту, щоб у сумі показати високий результат.
Змагання проводились під керівництвом ГО «Товариство сприяння обороні України», Всеукраїнської федерації морських багатоборств та акватлону України та безпосередньої підтримки Київської міської організації ТСО України. У змаганнях взяли участь 11 команд з міста Києва, Черкаської, Закарпатської, Донецької, Тернопільської, Харківської, Херсонської та Львівської областей.
Жінки визначали найсильніших спортсменок у 5 видах програми – стрільба з пневматичного пістолету (10 залікових пострілів), плавання на 200 м вільним стилем, бігу на 800 м, веслування на морських шлюпках ял-4 та вітрильних перегонів.

У завзятій боротьбі між командами міста Києва та Черкаської області перемогу отримала більш досвідчена команда з Черкаської області. Вона показала високу майстерність та злагодженість у веслуванні, завдяки чому здобула вагомі, вирішальні для перемоги очки. Приємно вразила молода команда зі спортивного клубу з водних видів спорту «Бригантина» (м. Київ), яка стала бронзовими призерами змагань.

Юнаки змагалися у чотириборстві (без вітрильних перегонів). Ось тут вже домінували спортсмени з міста Києва, які були лідерами у кожному виді програми, і в загальному заліку посіли перше місце зі значним відривом від найближчих суперників з Черкаської області.
Хочемо зазначити, що перемоги командам міста Києва та Черкаської області також забезпечили і хороші спортивні бази, до яких входять водні станції та сучасні морські шлюпки. Тож завдяки і цьому важливому компоненту найсильніші багатоборці України найчастіше визначаються серед цих двох регіонів, а також складають основу збірної команди України на міжнародних змаганнях.

Головний суддя змагань,
суддя міжнародної категорії Ольга Орлова