Новини

Товариству сприяння обороні України повернуто земельну ділянку, площею 1,35 га

земля

земляСьогодні, 06 квітня 2016 року, Вищий господарський суд України розглянув касаційну скаргу Приватного акціонерного товариства та Київської міської ради на рішення Господарського суду міста Києва від 23.09.2015 р. та постанову Київського апеляційного господарського суду від 27.01.2016 р., яку залишив без задоволення. Таким чином, Товариству сприяння обороні України повернуто з незаконного вилучену земельну ділянку, площею 1,35 га.

Як уже зазначалося, ВГСУ залишив рішення першої та апеляційної інстанції без змін, яким визнано недійсним пункт 18 рішення Київської міської ради «Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею» та визнано на майбутнє недійсним договір оренди земельної ділянки, який був укладений між Київською міською радою та приватним акціонерним товариством «Стрілець АТ», в результаті чого земельна ділянка повернута в користування Товариству сприяння обороні України.

У зв’язку з поверненням земельної ділянки , матеріальна база ТСО України буде зміцнена, що сприятиме зміцненню оборони нашої держави. Також хочемо зазначити, що відповідно до судової практики, яка склалася, визнання недійсним рішення про відведення земельної ділянки та повернення її землекористувачу є рідкісним випадком, так як доказова база в таких справах є дуже складною.

Окрему подяку хочемо висловити адвокатам Адвокатського бюро «Титикало та партнери», які успішно представили інтереси Товариства сприяння обороні України у даній справі за їх професіоналізм та допомогу в захисті оборонного товариства.