Новини

У Києві нагородили переможців районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»)

сокол джура

сокол джураУ столиці відбулось нагородження переможців районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура«). Військово-патріотична гра проводилась серед учнів загальноосвітніх шкіл Деснянського району міста Києва.

В урочистому заході взяли участь, голова Деснянської районної організації Товариства сприяння обороні України Дмитро Шведов, представник районного військкомату старший лейтенант Дмитро Гришков, керівництво районного управління освіти Деснянського району, викладачі навчальних закладів, а також учні — переможці змагань.

Як повідомив під час свого виступу голова Деснянської районної організації Товариства сприяння обороні України Дмитро Шведов Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») вже не перший рік впроваджується у навчально-виховний процес учнівської молоді. Її виховна система охоплює всі вікові групи учнів. Навесні та влітку проводяться фінальні етапи гри: шкільний, районний, міський, обласний та Всеукраїнський.

Під час проведення змагань юнаки та дівчата презентували свій рій, змагались і випробовували себе на міцність у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних та патріотичних конкурсах.

Зокрема, джури демонстрували вміння та навички зі стройової підготовки, виконували патріотичні пісні. Шкільні рої змагалися зі спортивного орієнтування, долали смугу перешкод, виконання вправ стрільб із пневматичної зброї, показували здібності в облаштуванні польового табору, вміння вірно використовувати індивідуальні засоби захисту та виконували завдання з надання першої долікарської допомоги з елементами рятувальних робіт і тактичної медицини.

Юнакам та дівчатам згідно умов конкурсів необхідно було також продемонструвати свою обізнаність у таких категоріях: історія козацтва, історія України, історія Збройних Сил України. За кожну правильну відповідь компетентне журі, нараховувало команді бали.

За умовами змагань журі визначило переможців. У підсумку військово-патріотичної гри перше місце завоювали учні школи № 307, друге — команда від школи № 308, а третє — розділили школярі одразу 3-х шкіл району.

Переможців нагороджено було кубками, медалями та почесними грамотами.

Нагороджуючи учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри голова Деснянської районної організації ТСО України Дмитро Шведов відзначив високий рівень знань школярів та військово-патріотичну налаштованість молоді, які вони показали під час проведення змагань.

За його словами головна мета військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») це перш за все виховання юнаків та дівчат на звичаях українського козацтва, засадах національної гідності, самосвідомості та здорового способу життя, а також формування у сучасної молоді високих морально-психологічних якостей та оволодіння основ народної культурної спадщини.

Також під час урочистостей були нагороджені кращі вчителі навчальних закладів району.

На завершення урочистостей для присутніх із концертом виступили шкільні творчі колективи району.

Джерело: Міністерство оборони України