ГоловнеНовини

Тренувальний табір та відкриті змагання зі службового собаківництва

dog324 – 28 липня в м. Рівне відбувся тренувальний табір для фахівців – кінологів та власників собак.

Як відомо, собака — один з найстаріших та найвідданіших друзів та супутників людини. Сучасна цивілізація віддала багато зусиль для приручення собаки та її дресирування. Найстарішою та найдосвітченішею організацією, що пов’язана з кінологією на теренах нашої країни, є Товариство сприяння обороні України. Вирішуючи загальні теоретичні та практичні питання кінології, є необхідність залучати різноманітних фахівців з різних регіонів країни. Прикладом такої плідної співпраці і був даний кінологічний табір. Теоретичні та практичні заняття були в основному присвячені підготовці собак по базових програмах: ПКД (початковий курс дресирування), ЗКД (загальний курс дресирування). Також розглядалось багато вузькоспеціалізованих питань. Серед фахівців, що проводили як практичні, так і теоретичні заняття були інструктори Київського міського клубу собаківництва ТСО України Олександр Кюрчев та Валерія Подзубанова.

Кульмінацією тренувального табору стали відкриті змагання зі службового дресирування, в яких прийняли участь представники з різних регіонів Украйни. Незважаючи на різноманіття природних та техногенних факторів, представники нашої команди виявили велику ступінь стійкості та гарний вишкіл, завдяки чому і посіли трете командне місце з ПКД та друге командне місце з ЗКД. Окремо хочемо відзначити одного з наших інструкторів, Олександра Кюрчева, який продемонстрував свій високий рівень та зайняв перше місце в особистому заліку з програми ЗКД.

Висловлюємо подяку голові Рівненської обласної організації ТСО України Скибі Миколі Олександровичу та керівнику Рівненського обласного клубу службового собаківництва Дичко Валентину Федоровичу за високий рівень організації та гостинність.

Київський міський клуб собаківництва висловлює велику подяку голові Київської міської організації ТСО України Ніколаєнко Ользі Миколаївні та заступнику голови Київської міської організації ТСО України Солов’ю Сергію Володимировичу за значну допомогу та велику підтримку нашої команди.

Керівник клубу службового собаківництва
Київської міської організації ТСО України В.Подзубанова