ГоловнеНовини

Герої КРУТ – взірець для сучасної молоді!

Більш, як 100 років тому, молоді студенти та кадети з навчальних закладів дали справжній бій більшовицьким військам, які «рвалися» до Києва. На Чернігівщині, біля містечка Крути юнаки змогли зупинити ворога, який у десятки разів мав чисельну перевагу та озброєння, тим самим давши можливість зібрати основні війська тодішньої Української народної республіки. Скільки часу пройшло, а та сумна та трагічна історія будівництва незалежної України актуальна сьогодні, як ніколи.

Адже головний ворог України, залишився той самий — це російська федерація, яка не бачить Україну, як вільну і незалежну державу. 8 років йде війна, гинуть люди, діти залишаються без батьків та матерів, без рідних та без підтримки. Частина території України вже загарбав ворог і не збирається зупинятися, тож єдиний вихід на сьогодні для населення України – об’єднуватися і дати гідну відсіч «російським агресорам». Особливо важливим і актуальним на сьогодні є, розуміння сучасної молоді, адже їм далі жити та розбудовувати Україну, а для цього необхідно уміти її захистити від ворога.

Тож вже традиційно, в кінці січня місяця Управління професійної (професійно-технічної) освіти Департаменту освіти і науки, Департамент молоді та спорту Київської міської державної адміністрації та Київська міська організація Товариства сприяння обороні України проводять відкриті змагання з вогневої підготовки «Влучний стрілець» — пам’яті Героїв Крут.

Перед початком змагань, а вони проходили в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна, учасники, представники та організатори поклали квіти до Меморіалу загиблим курсантам навчального закладу. Керівництвом закладу та організаторами було висловлені напутні слова та побажання бути переможцями і головне — справжніми патріотами та захисниками України.

У змаганнях з кульової стрільби взяли участь 25 навчальних закладів профтехосвіти міста Києва та Київської області, змагалися юнаки, а також дівчата.

За підсумками змагань, та відповідно до результатів, місця розподілилися таким чином:

дівчата:
1 місце – Ліскова Марина;
2 місце – Білоус Дарія;
3 місце – Ротор Анна.

юнаки:
1 місце — Іляшенко Дмитро;
2 місце – Бова Олександр;
3 місце – Пустовіт Владислав;
3 місце – Бровко Максим.

Команди, які складалися з 3 учасників, посіли слідуючі місця:

1 місце – ДПТНЗ «Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва м. Києва;
2 місце – Вище професійне училище № 25;
3 місце – навчально-науковий центр професійно-технічної освіти АПН України.

Головний суддя змагань,
суддя національної категорії Костянтин Дульцев