Новини

Підсумок весняно-літнього сезону

Днями в Києві пройшли змагання 1 і 2-го етапів відкритого Чемпіонату громадської організації «Товарство сприяння обороні України», відкритих Всеукраїнських змагань учнівської молоді і відкритого Кубку Командувача Сухопутними військами Збройних Сил України 2023 року з картингу, співорганізаторами яких є Український державний центр позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України, Київська міська організація ТСО України, Київська міська дитячо-юнацька спортивно-технічна школа з автомотоспорту ТСО України та навчально-виховний комплекс допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва.

Змагання складались з шосейно-кільцевих перегонів на картах класу «хобі карт», які відбулися на картинговій трасі «Скімол картинг Київ» та змагань зі швидкісного маневрування, які відбулися на території навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва.

В змаганнях прийняло участь 41 спортсмен з 7 організацій м. Києва та Київської області, проводились вони у 3-х вікових групах, підлітки — 9-12 років, юнаки — 13-16 років, дорослі -старше 17 років і в окремому заліку серед дівчат.

На Урочистому відкритті змагання було виконано Гімн України та хвилиною мовчання вшанувана світла пам’ять громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. З привітальним словом і найкращими побажаннями до спортсменів звернулись представники організаторів- директор Українського державного центру позашкільної освіти МОН України Геннадій Шкура і методист ГО ТСО України Єлізавета Шитікова, які також прийняли участь у нагородженні переможців.

Високі результати показали вихованці Київської міської дитячо-юнацької спортивно-технічної школи з автомотоспорту: Михайло Салімов, який посів 1-ші місця в змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів і швидкісного маневрування; Андрій Бойко — 2 місце в змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів; Роман Пугач — 2 місце в змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів; Бойко Денис — 3 місце в змаганнях зі швидкісного маневрування.
Вихованці навчально-виховного комплексу допрофесійної підготовки та технічної творчості молоді м. Києва: Тимошенко Кирило посів 1 місце в змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів; Добрянський Єгор, Іващенко Олександр і Серсенов Євген, посіли відповідно 1, 2 і 3 місце в змаганнях зі швидкісного маневрування.
Вихованці Підліткового спортивно-технічного клубу «Святошин» Аліна Семенець посіла 1 місце в заліку серед дівчат і 3 місце в загальному заліку в змаганнях з шосейно-кільцевих перегонів, а Микола Новобранець посів 1-місце серед дорослих.

Змагання пройшли в дружній обстановці, але гострій спортивній боротьбі, тож за підсумками змагань, команди та учасники отримали відповідні нагороди, а саме, кубки, медалі, дипломи та грамоти від організаторів.

Заступник директора
ДЮСТШ з автомотоспорту Іван Кияниченко