ГоловнеНовини

Київ водномоторний

katery6У місті Києві відбувся відкритий чемпіонат Україні та чемпіонат ГО ТСО України з водно-моторного спорту. Протягом 3 днів на акваторії Троєщинської затоки 29 пілотів з 6 команд виборювали титули переможця та призера ІІ етапу чемпіонату України та ГО ТСО України з водно-моторного спорту 2019 року. У програмі чемпіонату 3 етапи та фінал, який відбудеться 2-5 серпня у м. Хмельницькому. У кожному етапі спортсмени мають виступити у трьох перегонах, звання чемпіона України отримає пілот за найвищою сумою балів по 7-ми перегонам з усіх етапів.

У ІІ етапі взяли участь спортсмени м. Києва, Дніпропетровської, Одеської, Хмельницької , Черкаської областей та пілоти Республіки Білорусь.
Змагання проводились у 12 класах моточовнів, скутерів та глісерів, об’ємом двигунів від 250 до 2000 куб. см.

Нажаль юнаки віком від 7 до 14 років у класі моточовнів JTn-250 не змогли розіграти жодної медалі.

За програмою змагань в окремі перегони об’єднують усі класи скутерів, класи моточовнів або глісерів за підсумками яких підраховується абсолютний залік по типу суден. В протоколах змагань результати вказані не по типу а по класу суден. Тому переможець етапу може бути один у своєму класі.

Нажаль чемпіони України 2018 року спортсмени із Києва Березін Андрій та Федоренко Олександр не змогли взяти участь у змаганнях у зв’язку з організацією та проведення даних змагань. За місто Київ виступали спортсмени Чемержинський Євген та Жарий Олег, які посіли відповідно І та ІІ місце у своїх класах суден.

Віце-президент федерації
водно-моторного спорту України С.Асташова