ГоловнеНовини

Серпнева конференція

konferencia729 серпня 2018 року в актовій залі Київського міського військового комісаріату була проведена міська методична конференція для фахівців допризовної підготовки «Захист Вітчизни: військово-патріотичне виховання учнівської молоді».

На конференцію були запрошені керівництво Київського міського військового комісаріату, представники Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації, Київського університету імені Б. Грінченка, методисти науково-методичних центрів районних управлінь освіти, представники КПНЗ «Центр дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання», громадські організації: Київська міська організація ТСО України, Благодійного фонду «Лелекера», «Школа медіа-патріотів» та видавництво «Ранок».

Початок конференції розпочався з привітання в.о. Київського міського військового комісара Кожухівського В. Р. та нагородження керівників та викладачів районних управлінь освіти, а також громадських організацій, які протягом 2017-2018 року взяли активну участь у проведенні військово-патріотичного виховання учнівської молоді та проведенні спортивно-масових заходів. Подяками від Київської міської організації Товариства сприяння обороні України були нагороджені активісти та ветерани викладачі, які є членами міського Товариства.

На далі було розглянуті питання на тему: «Шляхи співпраці закладів загальної середньої освіти, професійних навчальних закладів з районними військовими комісаріатами та районними організаціями міського Товариства сприяння обороні України у проведенні протягом 2018-2019 навчального року національно-патріотичних та оборонно-спортивних заходів».

Видавництво «Ранок» презентувало новинки навчально-методичної літератури з предмету «Захист Вітчизни», були надані звіти та запропоновані пропозиції щодо проведення районних та міського етапів гри «Сокіл» («Джура»), завдання з підготовки та проведення змагань з вогневої підготовки «Снайпер столиці», підготовки та проведення районних та міської спартакіад з військово-спортивного багатоборства, місячників до Дня захисника України та Дня збройних Сил України, підготовки та проведення районних одноденних військово-польових зборів, інших військово-патріотичних та оборонно-спортивних заходів.

З великою зацікавленістю відбулась презентація голови громадської організації «Школа медіа-патріотів» Бондаренка Є. Р., щодо інформаційно-медійної сфери, а саме про інформаційний вплив на молодь та можливості спротиву інформаційним атакам та інше.

Презентація голови Всеукраїнського благодійного фонду «Лелекера» Тарасової Н. О., щодо благодійної акції «Шлях додому» — яка, вже кілька років працює по всій Україні і завдяки спільним зусиллям небайдужих людей, надає допомогу нашим бійцям та ветеранам АТО.

Всі питання, які обговорювались на Конференції були цікаві, а саме найголовніше дуже важливі на теперішній час, саме планування та проведення всіх цих заходів спрямовано на молодь, для формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, почуття вірності та любові до України.

Помічник Голови Н. Фабрикант