ГоловнеНовини

Річниця Пам’яті Героїв Крут!

heroesБій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року. Це пам’ятна, однак трагічна для України подія. Це бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Бій українських вояків проти більшовицької армії на станції Крути затримав ворога на чотири дні. Таким чином, добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який означав міжнародне визнання української незалежності.

З цього приводу в позашкільному навчальному закладі «Центр військово-патріотичного та спортивного виховання «ДЕСАНТНИК» Святошинського району міста Києва було проведено низку заходів з нагоди 101 річниці Пам’яті Героїв Крут.

heroes2«Пам’ятати своїх героїв дуже важливо, адже герої – це ті найкращі, яких ми втрачаємо..» — саме про це говорили керівники клубу «ДЕСАНТНИК».
Так, в гуртку «Музична національна творчість» проведено інформаційно-виховне заняття «Історія Гімну України та його виконання героями бою під Крутами».

Також вихованці мали змогу переглянути документальні фільми та презентації — «Бій під Крутами» з циклу «Невідома Україна. Нариси нашої історії, «Бій під Крутами 29 січня 1918 року» з циклу «Україна. Забута історія», «Справа №. Бій під Крутами. Відомі й невідомі сторінки» та прийняти участь у змаганнях зі стрільби з пневматичної зброї.

heroes3Неабиякий інтерес викликав інформаційний стенд: «Бій під Крутами — мужність і посвята».

Битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Методист ПНЗ ЦВПСВМ «ДЕСАНТНИК»,
заступник голови Святошинської районної
організації ТСО України С. Ф. Гурський