ГоловнеНовини

Україна — земля козацька!

kozaki14Київська міська організація Товариства сприяння обороні України вкотре взяла активну участь в організації та проведенні урочистих заходів, які відбулися у стінах Будинку Товариства сприяння обороні України, спрямованих на виховання патріотичного духу Української нації.

22 листопада 2019 року, за ініціативи управління професійної освіти Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) був організований та проведений міський військово-патріотичний конкурс «Україна-країна козаків» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, присвячений відзначенню 350-річчя від народження козацького літописця Самійла Величка.

Цей Конкурс проводиться в два етапи: в організації І-го етапу конкурсу за творчою номінацією «Заспіваймо козацьких та стрілецьких пісень» активну участь приймало 25 навчальних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, а це більш як 100 учнів. Урочистий конкурс розпочався з виступу військового духового оркестру військової частини А-0139, які урочисто виконали Державний Гімн України.

У супроводі національної державної символіки України, молоді таланти вражали аудиторію своїм бажанням, українською вишиванкою, національним одягом, а ще козацькі танці, патріотичні вірші, українські пісні, лунали зі сцени від юних виконавців, цим самим підносячи патріотичний та моральний дух юних патріотів України.

Проведення даного заходу сприяє патріотичному вихованню нації, дає наснагу та гордість про пам’ять до своїх дідів та прадідів, які боролись за свободу і незалежність України, а це сьогодні, як ніколи потрібно для згуртування українців, в той час, коли Україна переживає нелегкі часи, дає змогу вшановувати пам’ять свого козацького роду, а «козацькому роду нема переводу».

Велика подяка усім учасникам та організаторам даного конкурсу і з нетерпінням чекаємо другого етапу, що включає в собі знання предмету «Захист Вітчизни», а відбудеться він 11 грудня 2019 року на базі Київського професійного ліцею будівництва та комунального господарства.

Помічник Голови Надія Чепіль