ГоловнеНовини

ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ!

Після закінчення зимового локдауну зв’язаного з пандемією коронавірусу, а також пом’якшенням епідеміологічного стану в Україні, стало можливим проводити спортивно-масові заходи. Хоча і вони проходять з урахуванням усіх захисних медичних норм.

Тож, так би мовити перше «повноцінне» змагання було проведено 3 лютого 2021 року на базі Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Відбулися відкриті змагання з вогневої підготовки «Влучний стрілець» пам’яті Героїв Крут серед команд закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Києва. Перед початком заходу учні та керівники команд, а також організатори поклали квіти до Пам’ятника загиблим в АТО/ООС випускникам-ліцеїстам, – покладання квітів та ознайомлення учнів з життям військового навчального закладу вже стало традицією, особливо уважно слухали та закарбовували у своїй пам’яті про побачене та почуте учні першокурсники. А ще стало доброю традицією згадувати про учнів-героїв, які більш як 100 років тому відчайдушно боролися за незалежність нашої України у боях під Крутами.

Тож змагання, що згідно Умов складалися з 3 видів: кульової стрільби, спорядження магазину автомату Калашникова набоями та розбір та збір автомату Калашникова, в цей день проводилися з кульової стрільби (гвинтівки), і в яких взяли участь 23 навчальні заклади столиці та 1 з Київської області. Змагання були особисто-командні, тому потрібно було влучно стріляти усій команді, щоб потрапити до призової трійки.

За підсумками змагань з кульової стрільби команди-призери посіли слідуючі місця:

1 місце – КВПУ деревообробки;

2 місце – ДНЗ КРВПУ будівництва;

3 місце – ДПТНЗ КВПУ МКІТ.

В особистому заліку змагалися і дівчата і хлопці, тож і нагородження будуть проводитися відповідно, призерами стали:

1 місце – Макух Єлизавета; 1 місце – Одинецький Іван;

2 місце – Колесникова Діана; 2 місце – Коржик Денис;

3 місце – Єніна Сніжана. 3 місце – Мамелін Олександр.

Наступний етап змагань зі спорядження магазину автомату Калашникова набоями та розбір та збір автомату Калашникова, відбудеться 10 лютого 2021 року на базі ДНЗ КПК з посиленою фізичною та військовою підготовкою.

Заступник Голови Сергій Соловей