ГоловнеНовини

Снайпери столиці!

В рамках відзначення Дня українського добровольця, на базі Київського військового ліцею імені Івана Богуна відбулися змагання з кульової стрільби «Снайпер столиці» серед навчальних закладів професійної (професійно-технічної ) освіти міста Києва. Також до цих змагань долучилися і «збірники» міського Товариства сприяння обороні України, а також дві команди «снайперів» з Печерської та Деснянської районних організацій ТСО України.

Змагання пройшли на високому організаційному рівні і з урахуванням та дотриманням карантинних вимог, в яких взяли участь юнаки та дівчата, показавши доволі високі результати.

Хочу зазначити, що активну участь у підготовці та організації цього заходу взяли управління закладів вищої освіти, професійної освіти та прогнозування цільових програм Департаменту освіти і науки КМДА, Департамент молоді та спорту КМДА та Київська міська організація Товариства сприяння обороні України, до речі, між якими підписані Угоди про співробітництво.

Великий позитив отримали учасники та присутні від спортивних побажань директора Департаменту молоді та спорту КМДА – Хан Юлії Миколаївни, яка була присутня при відкритті змагань, а також разом з організаторами та учасниками поклала квіти до Меморіалу загиблим ліцеїстам, що знаходиться на території навчального закладу.

Змагання проходили майже цілий день і принесли деякі «несподіванки» у розподілі призових міст. Так, команди, що останніми роками майже постійно вигравали змагання, цього разу залишилися без нагород, а призові місця посіли:

1 місце – Київський професійний ліцей транспорту – 125 балів;
2 місце – ДНЗ МВПУ автомобільного транспорту та будівельної механізації – 120 балів;
3 місце – ДНЗ Центр професійної освіти інформаційних технологій, поліграфії та дизайну – 118 балів.

Серед дівчат та юнаків, місця розподілилися таким чином:

1 місце – Колесникова Діана – 46 балів;
2 місце – Сиза Марія – 45 балів;
3 місце – Микитенко Аріна – 42 бали;
3 місце – Панченко Лілія – 42 бали.

1 місце – Ольховський Дмитро — 46 балів;
2 місце – Гончаренко Данило – 45 балів;
3 місце – Пилипчук Данило – 44 бали;
3 місце – Петушков Олег – 44 бали;
3 місце – Цехмейструк Максим – 44 бали.

Як бачимо, висока щільність балів та запекла боротьба серед учасників показали, що наша учнівська молодь, прагне навчатися стрілецькій справі, особливо коли в Україні йде війна.

Заступник голови Сергій Соловей